facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

Биографија:
Роден е 1954. година во Дуево, Река Црноевиќи, Цетиње.

Пишува афоризми, епиграми, сатирични приказни и сатирични песни.

 Досега ги има објавено следните книги:

  • Во знакот на извичник (афоризми - 1999.)
  • Човеколиките луѓе (афоризми - 2007.)
  • Људница (афоризми - 2011.)
  • Дарвине, Дарвине (епиграми – 2011.)

 Еден е од авторите на АНТОЛОГИЈА НА ЦРНОГОРСКИОТ АФОРИЗАМ (2006.) заедно со Саво Мартиновиќ и Дејан Тофчевиќ.

veljko rajkovic_resize

Повеќе пати е наградуван на “Црногорскиот фестивал на хумор и сатира” во Даниловград (Црна Гора). Во 2005. година, прогласен е за сатиричар на годината во Црна Гора. На првиот меѓународен конкурс за карикатура и афоризам, 2005. година во Црна Гора, ја доби првата награда за афоризам. Добитник е на втората награда за афоризам на “Чивијада” во Шабац, во 2008. година, како и прва награда за сатирична песна на конкурсот на сатиричнат сцена ЖИКИСОН во Параќин (Србија). Добитник е на наградата “Радое Домановиќ”- Екселенција на сатирата (за најуспешен странски сатиричар) за 2011. година, која му ја додели Здружението на писатели на Србија и Фондот Радое Домановиќ.

Застапен е во сите најзначајни антологии, збирки на афоризми, помеѓу кои се: АНТОЛОГИЈА НА СЛОВЕНСКАТА УМЕТНОСТ објавена во Полска; АНТОЛОГИЈА НА БАЛКАНСКИОТ АФОРИЗАМ објавена во Белград; како и во книгата на Д-р. Ратко Божовиќ, СЕДУММИНА ПРОТИВ МЕНЕ, каде е претставено и есеистичко е толкувано творењето на седуммината најзначајни црногорски афористичари.

Во четири наврати учесник е на најпрестижниот фестивал на хуморот и сатирата во регионот – САТИРА ФЕСТ, кој во почетокот на октомври, секоја година, се одржува во Белград, а кој го организира Белградскиот афористичарски круг.

Уредник е на дел од порталот МОНТЕНЕГРИНА, културна порта на Црна Гора за хумор, сатира и карикатура, како и на сајтот за хумор и сатира LJUDNICA.

Дипломиран правник е и живее во Подгорица (Црна Гора).


 

Вељко Рајковиќ


Вељко Рајковиќ 21.05.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Да не беше војната немаше да преживеам.

За жал, загинаа двајцата жиранти.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 04.05.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Јас сум мајстор на големата ложа.

Ја одржувам големата печка во челичаната!?

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 03.05.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Кодошот не може со очи да ме гледа.

Како јас да сум виновен што послабо слуша?!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 02.05.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Почитувани граѓани! – го започна говорот политичарот и продолжи да лаже.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 20.01.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Србите и Хрватите се спорат околу писмото.

Нас Црногорците повеќе не интересира пликот.


Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 17.01.14
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic

Во Црна Гора не гладуват милион луѓе.

Ни недостасуваат четиристотини илјади.


Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 08.12.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic Тоа што касниме зад Европа е само доказ дека нашите коњи имаат стил.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 07.12.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic Со еден удар две муви. Премалку. Во гомна сме до гуша?!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 24.11.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic Не можам напред.

Зад мене никој не стои.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 12.04.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic И народот може да заштеди.

Никој не го шиша.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 11.04.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic Кај нас граѓаните се рамноправни. Ги мачат исти луѓе.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Вељко Рајковиќ 10.04.2013
E-aforistiqa - Под отворено небо:"E-aforistiqa"

Veljko Rajkovic И народот, конечно, ги наполни џебовите.

Не знаеше каде со рацете.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
Почеток
Пред
1


Страница 1 од 2

Последни објави во "E-aforistiqa"

Број на посети:971Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
veljko-rajkovic-21052014 Да не беше војната немаше да преживеам. За жал, загинаа двајцата жиранти.
Објавено на 21 Мај 2014, 11.54 часот.
Број на посети:1066Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
tolevski-06052014 Страв ме фаќа за иднината на децата. Одлични ученици се.
Објавено на 06 Мај 2014, 20.19 часот.
Број на посети:549Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-06-05-14 Не гиневме бадијала. Соседите се радуваа.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.06 часот.
Број на посети:592Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-05-05-14 Ги нервира тоа што не ни можат ништо.   Затоа вака не шутираат и газат.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.05 часот.
Број на посети:562Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-04-05-14 Одлично соработуваме со окупаторот.   Кога ни ја вртеа шијата, ние ја вртиме главата.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.04 часот.
Број на посети:571Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-03-05-14 Ги сменија крадците на власт.   И им покажаa како се работи.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.03 часот.
Број на посети:654Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-02-05-14 Кога револуционерите добија крила, народниот имот доби нозе.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.00 часот.
Број на посети:556Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-060514 Нема да штедиме на храна. Макар да јадеме само еднаш дневно.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.56 часот.
Број на посети:562Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-050514 Сé отиде во мајчината. Ете, каде ни е татковината.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.55 часот.
Број на посети:622Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-040514 Каде ние ќе се вратиме на природата, тука трева не расте.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.52 часот.

Последни објави во "E-aforistiqa"

Број на посети:971Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
veljko-rajkovic-21052014 Да не беше војната немаше да преживеам. За жал, загинаа двајцата жиранти.
Објавено на 21 Мај 2014, 11.54 часот.
Број на посети:1066Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
tolevski-06052014 Страв ме фаќа за иднината на децата. Одлични ученици се.
Објавено на 06 Мај 2014, 20.19 часот.
Број на посети:549Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-06-05-14 Не гиневме бадијала. Соседите се радуваа.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.06 часот.
Број на посети:592Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-05-05-14 Ги нервира тоа што не ни можат ништо.   Затоа вака не шутираат и газат.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.05 часот.
Број на посети:562Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-04-05-14 Одлично соработуваме со окупаторот.   Кога ни ја вртеа шијата, ние ја вртиме главата.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.04 часот.
Број на посети:571Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-03-05-14 Ги сменија крадците на власт.   И им покажаa како се работи.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.03 часот.
Број на посети:654Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
baljak-02-05-14 Кога револуционерите добија крила, народниот имот доби нозе.
Објавено на 02 Мај 2014, 20.00 часот.
Број на посети:556Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-060514 Нема да штедиме на храна. Макар да јадеме само еднаш дневно.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.56 часот.
Број на посети:562Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-050514 Сé отиде во мајчината. Ете, каде ни е татковината.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.55 часот.
Број на посети:622Рејтинг:0Категорија:Под отворено небо:"E-aforistiqa"
jovo-040514 Каде ние ќе се вратиме на природата, тука трева не расте.
Објавено на 02 Мај 2014, 19.52 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#