facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Балканска афоризница

Балканска афоризница е рубрика во посветена на афоризми, 

smile2 resize

карикатури и графички обработки од познати и повеќе од актуелни балкански автори на сатирата. smile1 resize  

cotric

Александар Чотриќ е роден на  25. септември 1966. година во Лозница.

Од 1984. године објавува афоризми во НИН, "Политика", "Вечерни новости", "Денес", "Литературен збор", "Студент", „Младински новини“, НОН, "Дуги", „Став“, "Белградски новини", "Време", „Јеж", „Младост“ „Македонски остен“, „Остен“ и други весници и списанија.

Хумористичко-сатирични приказни пишува од  2003. година.

Чотриќ во „Српски збор„ од 1992. до 2005.година редовно ја пишуваше колумната “Петта колона” на две новинарски страници. Не престануваше да пишува ниту за режимските притисоци, репресии и војни. Во “Петта колона” објави преку шеесет илјади афоризми и сатирични коментари. Реткост е во српското новинарство една колумна да трае 13 години. Афоризмите од оваа рубрика се пренесувани во белградската “Наша борба”, новосадскиот “Маѓар со”, скопски “Остен”, сплитски “Ферал”, бањалучки “Репортер”, загрепскиот “Денес”, сараевската “Недела” и во други весници на просторите на бившите југословенски држави.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Baljak 2

Афоризам: Александар Баљак

Карикатура: Миро

Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски

Дизајн на графика:Кирчо Анастасов.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Baljak 2

Афоризам: Александар Баљак

Карикатура: Миро

Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски

Дизајн на графика:Кирчо Анастасов.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Baljak 1

 Афоризам: Александар Баљак

Карикатура: Миро

Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски

Дизајн на графика:Кирчо Анастасов.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Cotric 1_1_resize

Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски

Илустрации: Миро Ѓорѓиевски

Графичка подготовка:Кирчо Анастасов.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Cotric 1_1_resize

Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски

Илустрации: Миро Ѓорѓиевски

Графичка подготовка:Кирчо Анастасов.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

E-aforistiqa - Балканска афоризница

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#