facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Актуелности од Македонија

 

Поглед кон еден поинаков свет....

Свет гледан низ призмата на квалитетната македонска музика!

Свет во кој нема политика, нема предрасуди, нема стереотипи!

Свет во кој што сите срца бијат ко едно!

Свет во кој што љубовта значи се!

Во центарот на Делчево, во срцето на Пијанец, на исток од Македонија!

Затоа што во Делчево ѕвездите на небото најсилно светат!

За приказните кои долго после тоа ќе се раскажуваат....

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Институции

Денеска за време на граѓанскиот собир за подршка на македонските безбедносни сили во Делчево се случи неверојатен природен феномен, кој вчудоневиди многумина.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Занимливости

Во сабота 20.11.2014 година во село Русиново, Беровско се одбележаа 108 години од смртта на првиот секретар и основач на Македонската револуционерна организација. Одбележувањето започна во центарот на село Русиново каде се вршеше пречек на сите групи на граѓани кои беа најавени како гости на целата манифестација.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Спорт и рекреација

posleden nastap

За неполни две недели ќе се наполнат 4 години од последниот настап на легендата на македонската современа фолк музика. Човекот кој беше пред се македонец по смисла кој го задолжи сопствениот народ со своите песни...

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

 

Критичка паралела за опстојување на ограничено македонско секојдневие  во границите на ова парче небо наречено "Делчево" со сиот свој сјај и темнина, со театарската претстава "Самоубиство на осаманоста" прикажана во кино салата во Делчево.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Градоначалникот на Општина Делчево г-дин Дарко Шехтански преку својата фејсбук страна упати отворена покана за сите љубители на изворниот пијанечки и македонски фолклор, традиција, обичаи и "адети" да ја посетат централната манифестација на Пијанечко-Малешевската свадба која ке се ордржи во центарот на Делчево во сабота 06.08.2014 година.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Вовед

Делчево како општина со мала населеност на население во однос на својата површина, се вбрoјава во една од релативно понеразвиените општини во Република Македонија.

Оваа оценка за степенот на развој на Делчево е дадена воопштено по однос на повеќе критериуми меѓу кои предничат инфраструктурата , економијата, образованието и туризмот.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

 

Пост едиториал: Текстот е посветен на јубилејот на 20 годишнината од востановувањето на меѓународниот фолклорен фестивал "Голачки фолклорни средби".

Делчево и регионот на Пијанец во целост отсекогаш било место на значајни општествени случувања... Постојат голем број на настани, личности и процеси кои имаат корен во нашиот град на истокот од денешна Република Македонија... Секој добар познавач на состојбите тоа не може да го негира колку и да посакува...

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Танцот на телото и гестикулацијата е најстара човечка форма на комуникација.

Интересна можност за запознавање на нови луѓе, потсетување на стари пријателства, ширење неизмерна љубов кон околината, топење на сало преку мрдање на сите телесни делови, скара, пиво, чист воздух, прекрасен природен амбиент, најубавото ѕвездено небо на свет, особено интересно локално население, одлична музика, солидно озвучување, жонглери, незаборавно огнено шоу во публиката, забава, забава забава.... Може вака да се набројува со денови. За секого по нешто... 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Do Zora_plakat

5.DelcevoGlobalOnline:Колку чини билетот за вас како организатори на фестивалов, кој им го плаќате на посетителите кои доаѓаат да се забавуваат?
5. Па вака сега: Со оглед дека фестивалот е од отворен карактер на волонтерска основа, ја наплаќаме само забавата кај присутните.... Пола час забава-5 насмевки и размрдани колкови, струкови, рамења, нозе и раце... Она што нас не мотивира за како организатори на “До-зора” да опстоиме е личната нетрпеливост и конфронтизам кон бугарската чалга и српскиот турбофолк, за кои веруваме дека се причинители на културното пропаѓање на македонскиот народ. Доста ни е од кич конкуренција во нашите животи од културна понуда на диско балкан-парти, чалга-парти, бугарски и српски певаљќа а богами и “певачи”!!!! Алтернатива постои! Во оваа смисла сакам да ги охрабрам сите истомисленици да ни се придружат на фестивалот на 2-ри август и заедно на еден поинаков начин на забава да им кажеме не на сите овие малигни културни појави. Овде сакам да изразам огромна Благодарност до ретките спонзори, без кои неможевме да направиме добар фестивал.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Do Zora_plakat2

Понекогаш еволуцијата на човекот скока неколку генерации понапред од вообичаеното. Независно што секојдневна воспоставена пракса за едно локално место се чини понекогаш ретроградна, застарена и инертна на нови трендови.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Актуелности од Македонија - Култура

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 3

Почеток
Пред
1
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#