facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#

Актуелности

Локални вести

Народни мудрости

pokorПокор сувио ќутук гори и суровио
31 Јануари 2012, 21.22
direk Со еден дирек кашта не се потпира
31 Јануари 2012, 21.21

Наш дежурен афористичар

nas-dezuren-aforisticar-21052014На Балканот нема веќе човекојадци. Сите преминаа на здрава храна Автор:Миле Ѓорѓијоски
21 Мај 2014, 11.49
nas-dezuren-aforisticar-06052014Брачниот кревет му е како фејсбук. Полн е со пријатели. Автор:Миле Ѓорѓијоски
06 Мај 2014, 20.01

Рекле а останале живи

vistinsko-ziveenje Вистински да се живее, значи да се живее за други. Брус Ли
27 Октомври 2013, 10.23
ranolegnuvanjeiranostanuvanje"Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy, and wise." "Рано легнување и рано станување го прави човекот здрав, богат и мудар." Benjamin Franklin
20 Октомври 2013, 07.01

E-aforistiqa

veljko-rajkovic-21052014 Да не беше војната немаше да преживеам. За жал, загинаа двајцата жиранти.
21 Мај 2014, 11.54
tolevski-06052014 Страв ме фаќа за иднината на децата. Одлични ученици се.
06 Мај 2014, 20.19

Делчевски апсурди

precizno-parkiranje Си го оставате автомобилот на уличката пред дворот и некој безобразно ви се лепи од позади... Ваква умешност може да се протолкува единствено како...
08 Ноември 2013, 08.51
buntot-na-kozite-vo-magjir-maalo-vo-delcevo Слобода за козата!!! Нехумани услови во затворот на козата!!! Бесчујно задушен бунтот на козите!!! Борците за правата на животните со остар апел до...
08 Ноември 2013, 08.09

Балканска афоризница

cotric-biografija Александар Чотриќ е роден на  25. септември 1966. година во Лозница. Од 1984. године...
10 Декември 2013, 21.35
baljak-2 Афоризам: Александар Баљак Карикатура: Миро Избор на афоризми: Миле Ѓорѓијоски Дизајн на...
30 Јули 2013, 21.53

Македонска бесмртност

citet-gjorche-petrov-rilski-kongres-1905"Mакедонскиот народ е самостоен народ кој има право на самостоен живот" и затоа "Tреба да се...
10 Ноември 2015, 19.42
citat-jane-sandanski-1Ние треба да го будиме сознанието кај македонските маси дека тие се самостоен народ, дека...
24 Октомври 2015, 03.41

Наше интервју

Број на посети:950Рејтинг:0Категорија:Културни работници
zvucno-vizuelna-senzacija-od-chromatic-point-vo-delcevo Почитувани гатачи на грав, прераскажувачи и толкувачи на соништа, гледачи на кафе,...
Објавено на 29 Јуни 2015, 17.23 часот.
Број на посети:836Рејтинг:0Категорија:Културни работници
interview-apotheosis-06-2015 Во петок на второто издание на фестивалот "Во Делчево под ѕвездите", честа да ги бранат...
Објавено на 29 Јуни 2015, 14.27 часот.
Број на посети:1027Рејтинг:0Категорија:Интервју без зборови
intervju-sasha-dimitrijevic-2014  По се изгледа едни од најсмешните шеги во животот се шегите искажани без зборови. Во...
Објавено на 04 Септември 2014, 00.00 часот.
loading...

Најнови колумни и други авторски текстови

 • Барбара
 • R.Hood
 • Try-phuna
 • Мрзлó
 • R.Hood
 • Try-phuna
 • Try-phuna
 • Brokula
 • Robin Hood
 • Brokula
 • Try-phuna
 • TRY-PHUNA

Загрозен кредибилитетот на парите како основен столб на светското општество

News image

Парите како основен платежен систем еволуирале пред неколку векови. Сите економски системи во светот - социјализмот, комунизмот, фашизмот, па дури и да ја надминале слободната иницијатива  - овековечат социјалната еволуција, национализам и расизам,примарно  сe базирани на економски разлики.Во фундаменталната дефиниција на слободната и отворена пазарна економија стои дека се додека еден општествен систем користи пари или методологија на  размена на стоки, луѓето и нациите ќе се обидуваат да го задржат економскиот натпреварувачки дух, за напредок на целокупното општество во целост, движејки се кон прогрес и позитивни промени. Ние денеска сè уште ги користиме  истите овие застарени методи....

Колумни и други наши писанија | Недела, 19 Декември 2010

Прочитај цела колумна...

ГЛЕДАВМЕ ЗА ВАС:Преглед на рецензии за популарни филмови

loading...

СЛУШАВМЕ ЗА ВАС:Преглед на рецензии на популарни музички остварувања

РЕТРО РИМАЈНДЕР: Легендите живеат преку нивните дела

banner za_galerii_592_56
logo-youthaction-delcevo
hotel makedonija_banner
VaseLogoNa 570-72
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#